Persbericht 1-9-2021: Gezocht participanten Leeghwaterbad

Zon op Purmerend zoekt participanten zonnedak Leeghwaterbad

 

Nog dit jaar krijgt het Leeghwaterbad een enorm groot zonnedak. De gemeente Purmerend en Spurd hebben coöperatie Zon op Purmerend een kwart van het dak van het zwembad aangeboden om inwoners deel te laten nemen aan het opwekken van duurzame energie met zonnepanelen. Zon op Purmerend zoekt nog meer belangstellenden voor die zonnepanelen. De energiecoöperatie bestaat uit vrijwilligers en is niet commercieel. Het zonnedak op het zwembad in Purmerend is voor de organisatie sinds 2016 het vijfde zonnedak dat zij voor leden gaat realiseren. Zon op Purmerend hoopt binnen twee weken voldoende vrijblijvende belangstelling te hebben kunnen noteren.

Het gaat om meer dan vijfhonderd certificaten van zonnepanelen. Als de definitieve prijs van een certificaat is vastgesteld ontvangen de geregistreerde belangstellenden bericht. Zij kunnen dan de vrijblijvende belangstelling op basis van de actuele informatie en definitieve prijs eventueel omzetten naar inschrijving. Het kunnen kopen van certificaten is alleen mogelijk voor inwoners, organisaties en bedrijven in de zogenoemde postcoderoos van de postcodes 1441, 1442, 1443, 1445, 1446 en 1447. Inmiddels is voor bijna de helft van de beschikbare certificaten belangstelling geregistreerd. Zon op Purmerend hoopt dat voor 15 september belangstelling bestaat voor alle overige certificaten.

beschikbare certificaten
Op basis van beschikbare en deels voorlopige gegevens komt Zon op Purmerend uit op een prijs per certificaat van 250 kWh (fors deel van de elektriciteitsopbrengst van een zonnepaneel) van ongeveer € 245,00. Het jaarlijks rendement van de certificaten is berekend op 5,9 procent en voor zestien jaar gegarandeerd.
Bij Zon op Purmerend is iedereen even welkom, het aantal certificaten per participant maakt niet uit. Toewijzing van certificaten gebeurt op volgorde van ontvangst van de inschrijving. Afhankelijk van aantallen certificaten per deelnemer, kunnen naar verwachting in totaal ongeveer zestig certificaathouders meedoen. Als er voor het project Zon Op Leeghwaterbad voldoende participanten zijn, komen belangstellenden op de vrijblijvende lijst voor het volgende project.

registreren via website
Voorzitter Wim Wilschut van Zon op Purmerend: ‘De financiële opbrengst van certificaten zonnedak is veel beter dan de rente op een spaarrekening!’ Uitgebreide informatie over de opwekking van duurzame energie in Purmerend met zonnepanelen via de energiecoöperatie staat op de website www.zonoppurmerend.nl. Voor meer informatie over het project Zon op Leeghwaterbad ga naar
www.zonoppurmerend.nl/project/zon-op-leeghwaterbad

Daar staat ook het concept Informatie Memorandum met alle informatie over het project Zon Op LeeghwaterBad (ZOLB). Belangstelling registreren gebeurt ook via de website.

Het opwekken van duurzame energie met zonnepanelen is belangrijk voor het verminderen van de uitstoot van het broeikasgas CO2.