Schrijf je in

Home / Schrijf je in

Inschrijven Zon op Purmerend

Schrijf je vrijblijvend in bij Zon op Purmerend op de site van Energie Samen. Energie Samen (Econobis) doet de administratie voor ons.

We zijn momenteel op zoek naar een geschikt dak voor ons volgende project. Als je op de wachtlijst staat en je postcode kan mee doen, dan wordt je door ons geïnformeerd als er een nieuw project komt.

Inschrijven op het Stadhuis Purmerend, Antoni Gaudí, De Kraal,  De Beuk of het Leeghwaterbad kan niet meer, want deze daken zijn volgeboekt.

Als je geïnteresseerd bent, maar niet de juiste postcode hebt om mee te doen met het Leeghwaterbad, dan kan je het beste vrijblijvend inschrijven op de wachtlijst. Als een dak beschikbaar komt met een postcoderoos die past bij jouw postcode, dan worden de geïnteresseerden op de wachtlijst met voorrang geplaatst als voorinschrijving voor dit nieuwe project en wordt je benaderd met de vraag of je daadwerkelijk wilt meedoen.

Goed om te weten voor de inschrijving

  • Registreer je als ‘gebruiker’.
  • Je krijgt een mail met de vraag om een wachtwoord in te stellen.
  • Als dat gelukt is ben je geregistreerd in onze administratie.
  • Nu kan je je gegevens ophalen en aanpassen.

Stap 1

Inschrijven als geïnteresseerde

Met stap 1 begint het. Dan volgen 5 eenvoudige stappen. Bij stap 6 liggen de zonnepanelen op het dak en wordt er stroom opgewekt. De opwek kan je zien op onze website.

Met stap 1 geef je aan dat je serieus interesse hebt om mee te doen. Je geeft aan hoeveel certificaten je wilt afnemen. In stap 3 bevestig je je interesse. Dan is je inschrijving definitief. Inschrijven gaat via Energie Samen.  Energie Samen doet de administratie voor bijna alle zonnecoöperaties in Nederland. Dat houdt onze kosten laag, en dus de opbrengst van onze leden hoog.

Hoe werkt inschrijven bij Energie Samen? lees het hier.

Stap 2

Wij bereiden de installatie van het zonnedak verder voor

Wij vragen offertes aan en zoeken de beste aanbieder voor de zonnepanelen en de installatie. Wij kijken hierbij in eerste instantie naar installateurs in de omgeving van Purmerend. Ook zoeken we een energieleverancier die de zonnestroom tegen een gunstige prijs en voorwaarden van ons afneemt. We bepalen de bijkomende kosten, zoals de startkosten voor de netbeheerder, en het meetbedrijf. We rekenen vervolgens het project door op basis van de meest gunstige aanbiedingen. Op basis van de totale kosten van dit project bepalen we hoeveel certificaten op basis van een opbrengst van 250 kWh uitgegeven kunnen worden en wat de definitieve prijs per certificaat is.

We houden je uiteraard op de hoogte van de voortgang!

Stap 3

Alle certificaten zijn gereserveerd: we gaan door!

Zodra er voldoende interesse is, gaan we door. Jij bevestigt je aanmelding formeel:

  • Je legt in de deelnemersovereenkomst vast hoeveel certificaten (zonnepanelen) je koopt.
  • Je wordt daarmee lid van de coöperatie.

Hiermee verbind je je voor een periode van 15 jaar aan het project (je kan tussentijds uitstappen). Je betaalt je certificaten. De deelnemers nodigen we graag uit voor de eerste ALV. Met alle leden vormen we samen de coöperatie.

Mocht het zonnedak onverwacht niet doorgaan, dan krijg je dat bedrag terug en wordt de overeenkomst ontbonden.

 

Stap 4

We laten de zonnepanelen plaatsen

Als alle deelnemersovereenkomsten getekend zijn, starten we met de plaatsing.

  • We geven opdracht aan de installateur die de panelen gaat plaatsen.
  • We sluiten een contract af met de energieleverancier aan wie we de stroom verkopen.
  • We zorgen voor de nodige verzekeringen.
  • We doen de aanvraag voor een aanwijzing bij de belastingdienst.

Energie Samen doet de projectontwikkeling in opdracht van het bestuur van Zon op Purmerend.

We houden je van alle stappen op de hoogte.

 

Stap 5

De zonnepanelen leveren Purmerendse zonnestroom

Onze zonnepanelen leveren stroom. Tijd voor een feestelijke start.

 

 

Stap 6

Jij ziet het terug op je rekening

Dagelijks kan je zien hoeveel kWh er op jouw dak opgewekt wordt. Wij houden bij hoeveel de zonnepanelen opleveren. Jaarlijks maken we de balans op.

  • De coöperatie ontvangt de opbrengst van de verkoop van de zonnestroom en maakt ook kosten. Dit betreft o.a. onderhoud, reservering, verzekering, meetkosten, ect. Op de jaarlijkse ALV legt de penningmeester verantwoording af over de inkomsten en kosten per project. Na goedkeuring van de financiële verantwoording worden de inkomsten  verdeelt we onder alle deelnemers, afhankelijk van het aantal certificaten dat je hebt. Je krijgt jouw aandeel van de opbrengst uit de stroomverkoop op je bankrekening gestort
  • Er is een belangrijk verschil tussen de oude postcoderoos subsidie (regeling verlaagd tarief) en de nieuwe postcoderoos subsidie: Subsidie Coöperatieve Energieopwekking (SCE). De nieuwe regeling is ingegaan op 1 april 2021.
  • De projecten Purmerend Stadhuis, Antoni Gaudí, De Kraal en De Beuk maken gebruik van de regeling verlaagd tarief. Hiervoor geldt:
    • Zit je bij een energieleverancier waarmee we afspraken hebben? Dan hoef je niks te doen. Je energieleverancier krijgt van de coöperatie door hoeveel stroom jouw certificaten hebben opgewekt en deze verrekent de korting op de energiebelasting via jouw energierekening.
    • Zit je bij een energieleverancier die de regeling wel ondersteunt, maar zonder afspraken met Zon op Purmerend? Dan geeft de coöperatie jou door hoeveel jouw certificaten hebben opgewekt en vraag je de korting op de energiebelasting zelf terug bij je energieleverancier.
  • Voor ons laatste project Zon op Leeghwaterbad maken we gebruik van de nieuwe postcoderoosregeling – Subsidie Coöperatieve Energieopwekking (SCE). Hiervoor geldt:
    • De coöperatie ontvangt voor elke kWh opgewekte stroom een subsidie. Deze wordt door de coöperatie aan de deelnemer uitbetaald.

De ALV is meestal in april. Dat betekent dat in mei of uiterlijk in juni de opbrengst van je certificaten over het voorafgaande jaar uitbetaald worden.